Lolly Lefser |
|
Dette er lefser av den litt tykke myke sorten, og det er de aller beste lefsene jeg har smakt av denne typen. De er saftige, myke og smakfulle. |
Ingredienser |
|
1/2 l kefir 1 kg hvetemel 200 gr. smelta smør 150 gr. sukker 3 1/2 ts hjortesalt 1 1/2 ts natron 1 strøken ts bakepulver
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, avkjøl. Bland alt det tørre i en bolle. Slå oppi melken og smelta smør. Bland sammen så raskt som mulig. Ikke kna slik at deigen blir seig. Del deigen i 14 like emner. Bak hvert emne ut til "frokosttallerken" størrelse. Stekes på takke, god varme. Legges inn i et klede etter hvert som du steker. Når de er avkjølt legges 2 og 2 lefser sammen med smør og sukker mellom. Kaneldryss for den som liker det. Skjæres i snipper for servering.
|
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: Elin L |
|