Tilbake

Lolly Lefser

Dette er lefser av den litt tykke myke sorten, og det er de aller beste lefsene jeg har smakt av denne typen. De er saftige, myke og smakfulle.
Ingredienser  
1/2 l kefir
1 kg hvetemel
200 gr. smelta smør
150 gr. sukker
3 1/2 ts hjortesalt
1 1/2 ts natron
1 strøken ts bakepulver
Slik gjør du

Smelt smøret, avkjøl. Bland alt det tørre i en bolle. Slå oppi melken og smelta smør. Bland sammen så raskt som mulig. Ikke kna slik at deigen blir seig. Del deigen i 14 like emner. Bak hvert emne ut til "frokosttallerken" størrelse. Stekes på takke, god varme. Legges inn i et klede etter hvert som du steker. Når de er avkjølt legges 2 og 2 lefser sammen med smør og sukker mellom. Kaneldryss for den som liker det. Skjæres i snipper for servering.

Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat, Uten egg
Kilde: Elin L