Lolly Lefser | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Dette er lefser av den litt tykke myke sorten, og det er de aller beste lefsene jeg har smakt av denne typen.  De er saftige, myke og smakfulle. | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									1/2 l kefir 1 kg hvetemel 200 gr. smelta smør 150 gr. sukker 3 1/2 ts hjortesalt 1 1/2 ts natron 1 strøken ts bakepulver
  | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					 Smelt smøret, avkjøl. Bland alt det tørre i en bolle.  Slå oppi melken og smelta smør. Bland sammen så raskt som mulig.  Ikke kna slik at deigen blir seig.  Del deigen i 14 like emner. Bak hvert emne ut til "frokosttallerken" størrelse. Stekes på takke, god varme.   Legges inn i et klede etter hvert som du steker.  Når de er avkjølt legges 2 og 2 lefser sammen med smør og sukker mellom.  Kaneldryss for den som liker det.  Skjæres i snipper for servering.
 
  | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Tradisjonsmat, Uten egg |  
				
				
					| Kilde: Elin L | 
				 
				
			 
		 |