Tilbake

Kokosboller II (30-35 stk)

Ingredienser  
5 dl sukker
2 dl vann
8 plater gelatin
2 ss vaniljesukker

Smeltes i vannbad:
1 plate kokesjokolade
60 gr kokosfett
30 gr syltevoks

Til slutt:
Kokosmasse
Slik gjør du
Vann og sukker kokes i 3 minutter. Bløtgjør gelatin i kaldt vann i 10 min. og ha dem i den varme laken. Røres til de er helt oppløst. Avkjøles til laken er nesten kald og piskes til blandingen er stiv og luftig (15-20 min). Tilsett vaniljesukker under piskingen. Form runde boller med en skje og la dem stå kaldt i ca 30 min.
Dypp bollene i den smeltede sjokoladeblandingen og rull dem i kokosmasse. Sett dem kaldt for å stivne.

Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Ann Kristin