Kokosboller II (30-35 stk) |
|
|
Ingredienser |
|
5 dl sukker 2 dl vann 8 plater gelatin 2 ss vaniljesukker
Smeltes i vannbad: 1 plate kokesjokolade 60 gr kokosfett 30 gr syltevoks
Til slutt: Kokosmasse
|
|
Slik gjør du |
Vann og sukker kokes i 3 minutter. Bløtgjør gelatin i kaldt vann i 10 min. og ha dem i den varme laken. Røres til de er helt oppløst. Avkjøles til laken er nesten kald og piskes til blandingen er stiv og luftig (15-20 min). Tilsett vaniljesukker under piskingen. Form runde boller med en skje og la dem stå kaldt i ca 30 min. Dypp bollene i den smeltede sjokoladeblandingen og rull dem i kokosmasse. Sett dem kaldt for å stivne.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Ann Kristin |