KOKOSBOLLER II |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
500 gram sukker 2 dl vann 8 plater hvit gelatin 1 dl kokende vann 2 ts vaniljesukker 2 plater kokesjokolade 100 gram smeltet delfiafett (kokosfett) Kokosmasse |
|
|
Slik gjør du |
500 gram sukker og 2 dl vann kokes i 12 minutter (sett på timeren). Det skal bli en tykk masse. Avkjøles. Ha 8 plater gelatin i litt kaldt vann, la dem ligge i 10 minutter. Kryst vannet ut av dem og smelt dem i 1 dl kokende vann. Avkjøles. Hell alt i mikseren og kjør på full hastighet i ca 15-20 minutter, sammen med vaniljesukker. Det skal bli en tykk hvit krem, det kan ta tid, så ikke fortvil. Det blir krem til slutt:) Når kremen er helt stiv, setter du topper med skje på papirkledd stekeplate. la dem stivne i ca 2 timer.
Lag glasur av 2 plater kokesjokolade. Smelt sjokoladen, og bland med 100 gram smeltet delfiafett (kokosfett). Dypp kremtoppene i sjokoladen og dryss kokos på. La det stivne helt.
Disse er fetende, for når du har tatt en, er ikke veien til 100 innabords lang altså, bare så det er sagt!!!! ;)
|
Kilde: Oppskrift og foto: Cathrine |
|