Snikkerskake III |
|
Kaken er best om den bakes dagen før dere skal spise den. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn:
5 eggehviter 3 dl sukker
30 g ritz kjeks 250 g peanøtter
1,5 ts bakepulver 1,5 ts vaniljesukker
Fyll:
100 g smeltet sjokolade 5 eggeplommer 5 ss melis 3 dl fløte
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehviter og sukker godt i sammen. Knus kjeks og salte peanøtter enten med kjevle eller i hurtig hakke. Bland inn blandingen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Dette stekes i lang panne 170-180 gr. i ca 20-30 min. OBS husk at bunnen er tynn, så ikke stek for lenge.
Fyll: Smelt sjokolade sammen med litt kaffe. Visp eggedosis av eggepl. og melisen. Stivpisk kremfløten og alt blandes forsiktig i sammen.
Del bunnen i to, og legg et lag med krem på den ene halv parten og resten på toppen.
Kaken er aller best om den får stå natten over. |
Kilde: Oppskrift og foto: Bente |
|