Kathrines gulrotkake |
|
Dette er en kake som holder seg godt om du oppbevarer den kjølig. Kjekt å kunne bake i god tid.
|
Ingredienser |
Bilde |
I selve kaken: 8 dl sukker 6 dl soyaolje 8 egg 10 dl hvetemel 4 ts natron 4 ts bakepulver 2 ts salt 4 ts kanel 1 kg revet gulrot
Glasur: 3 pakker kremost naturell 100 g romtemp. smør 4 ts vaniljesukker 750 g melis (ca) |
|
|
Slik gjør du |
Sukker og olje vispes til det er lett kremaktig. Ha i ett egg om gangen. Bland i det tørre. Tilsett gulrøtter til slutt. Stekes på nederste rille, 175 grader i ca 1 time (det tar som regel lengre tid).
Til glasuren røres osten myk med smør. Rør inn vaniljesukker og melis og smør et tykt lag glasur på kaken.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Stor langpanne, Velegnet til frysing |
Kilde: Kathrine |