Tilbake

Kathrines gulrotkake

Dette er en kake som holder seg godt om du oppbevarer den kjølig. Kjekt å kunne bake i god tid.
Ingredienser Bilde
I selve kaken:
8 dl sukker
6 dl soyaolje
8 egg
10 dl hvetemel
4 ts natron
4 ts bakepulver
2 ts salt
4 ts kanel
1 kg revet gulrot

Glasur:
3 pakker kremost naturell
100 g romtemp. smør
4 ts vaniljesukker
750 g melis (ca)
Kathrines gulrotkake
Slik gjør du
Sukker og olje vispes til det er lett kremaktig. Ha i ett egg om gangen. Bland i det tørre. Tilsett gulrøtter til slutt.
Stekes på nederste rille, 175 grader i ca 1 time (det tar som regel lengre tid).

Til glasuren røres osten myk med smør. Rør inn vaniljesukker og melis og smør et tykt lag glasur på kaken.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Stor langpanne, Velegnet til frysing
Kilde: Kathrine