Tilbake

Rimelig sitronkake

Frisk og saftig kake. Bruker noen ganger 1 1/2-2 sitroner for enda mer smak.
Ingredienser Bilde
200 g sukker (2 1/4 dl)
2 egg
1 sitron
150 g hvetemel (2 1/2 dl)
2 ts bakepulver
50 g smør/margarin
1 1/2 dl melk
Pynt: melis
Rimelig sitronkake
Slik gjør du
Egg og sukker vispes til eggedosis. Skyll og tørk sitronen, og riv skallet fint. Press ut saften.
Sikt mel og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselvis med melk og smeltet, lett avkjølt smør. Rør inn revet sitronskall og en del av sitronsaften. Stekes i smurt (evt. også drysset) form, 22 cm. Nederste rille ved 175 °C i 35-40 min.
La kaken stå i noen minutter før den tas ut og legges til avkjøling på rist.
Prikk kaken mens den er lunken (med gaffel el. strikkepinne), og drypp sitronsaften langsomt over. Sikt melis over kaken når den er helt kald.
Kan fryses uten melisdryss.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Velegnet til frysing
Kilde: Merete