Rimelig sitronkake |
|
Frisk og saftig kake. Bruker noen ganger 1 1/2-2 sitroner for enda mer smak. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g sukker (2 1/4 dl) 2 egg 1 sitron 150 g hvetemel (2 1/2 dl) 2 ts bakepulver 50 g smør/margarin 1 1/2 dl melk Pynt: melis
|
|
|
Slik gjør du |
Egg og sukker vispes til eggedosis. Skyll og tørk sitronen, og riv skallet fint. Press ut saften. Sikt mel og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselvis med melk og smeltet, lett avkjølt smør. Rør inn revet sitronskall og en del av sitronsaften. Stekes i smurt (evt. også drysset) form, 22 cm. Nederste rille ved 175 °C i 35-40 min. La kaken stå i noen minutter før den tas ut og legges til avkjøling på rist. Prikk kaken mens den er lunken (med gaffel el. strikkepinne), og drypp sitronsaften langsomt over. Sikt melis over kaken når den er helt kald. Kan fryses uten melisdryss.
|
Spesielle egenskaper |
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Velegnet til frysing |
Kilde: Merete |
|