Tilbake

Ekte Tiramisu

Dette er den ekte Tiramisuen, slik en får den i Italia.
Ingredienser Bilde
5 egg,
500 g mascarpone,
sukker etter smak,
2 dl. espressokaffe,
litt cognac eller rom (etter smak, kan sløyfes hvis man er avholds, men er absolutt best med)
7 plater gelatin,
1/2 sukkerbrødbunn,
1/2 pakke savoiardi (italienske fingerkjeks)
Ekte Tiramisu
Slik gjør du
Eggehvitene piskes stive, tilsettes eggeplommer og sukker. Deretter blandes mascarponen i
så det hele blir en luftig tykk krem. Bland gjerne litt cognac eller rom i kremen. Gelatinen bløtes og smeltes og tilsettes kremen under pisking.

Legg 1/2 sukkerbrødbunn i en ringform eller på et fat med kakering rundt, dynk sukkerbrødet med halvparten av kaffen tilsatt litt cognac eller rom, deretter et lag med krem (ca. 1/2-parten). Savoiardene dynkes md kaffe og legges oppå kremen og det hele dekkes med resten av kremen. Settes kjølig et par timer slik at gelatinen stivner. Pyntes med reven mørk sjokolade eller et dryss med kakao.



Kakemonsen.no har testbakt: Vi brukte ca 1,5 dl sukker i kremen og en skvett rom i kaffen. Kaken anbefales! Med en ferdig sukkerbrødbunn er den også lettvint å lage, men en må selvfølgelig beregne tid til stivning av gelatin.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata
Kilde: Det beste fra det italienske kjøkken - tatt fra kokebok på originalspråket