Snickerskake II |
|
Kaka er livsfarlig god |
Ingredienser |
|
6 eggehviter 5 dl sukker 150g hakkede peanøtter 1 pk knust ritz kjeks 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
100 g smør 2 pl melkesjokolade à 200g 6 eggeplommer 100 g melis |
|
Slik gjør du |
Varm stekeovnen til 180 °C. Kle en langpanne med bakepapir, klipp i hjørnene slik at papiret føyer seg etter pannen. Stivpisk eggehviter og sukker. Bland hakkede peanøtter, knust kjeks, bakepulver og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i marengsen. Fordel den jevnt utover i langpannen og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl den. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør over vannbad. Pisk eggplommer og melis og pisk dette inn i sjokolade og smørblandingen. Fordel glasuren over avkjølt kake og la den stå kjølig før oppskjæring.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: mor-jo |
|