Tilbake

Snickerskake II

Kaka er livsfarlig god
Ingredienser  
6 eggehviter
5 dl sukker
150g hakkede peanøtter
1 pk knust ritz kjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

100 g smør
2 pl melkesjokolade à 200g
6 eggeplommer
100 g melis
Slik gjør du
Varm stekeovnen til 180 °C. Kle en langpanne med bakepapir, klipp i hjørnene slik at papiret føyer seg etter pannen. Stivpisk eggehviter og sukker. Bland hakkede peanøtter, knust kjeks, bakepulver og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i marengsen.
Fordel den jevnt utover i langpannen og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl den. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør over vannbad. Pisk eggplommer og melis og pisk dette inn i sjokolade og smørblandingen. Fordel glasuren over avkjølt kake og la den stå kjølig før oppskjæring.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: mor-jo