Hvit sjokolademoussekake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
200 g mandler 200 g sukker 2 egg 1 ss Regia bakekakao Revet skall av 1 appelsin Fyll: 200 g Hvit Dronning sjokolade 4 dl kremfløte 3 eggeplommer
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og stek bunnen på nederste rille ved 175 grader C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist, i formen.
Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1 dl. av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten (3 dl) til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca. 1/2 time før den serveres.
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel, Velegnet til frysing |
Kilde: Rita |
|