Annes boller |
|
De beste bollene som finnes!!!
Ca 24 stk.
|
Ingredienser |
Bilde |
1 kg hvetemel 150 g sukker 1-2 ts kardemomme 150 g meierismør 6 dl melk 50 g fersk gjær 1 ts sukker |
|
|
Slik gjør du |
Ha alt det tørre i en stor bolle og bland godt. Smelt smør og ha i melken slik at det blir 37 grader. Ha oppi teskjeen med sukker og gjæren, og rør ut. Ha dette i det tørre og arbeid deigen leeeeeeeeeenge til den blir fin og glatt. (Ihvertfall i 5 minutter.)
La den heve til dobbel størrelse, ca 45-60 min.
Kna ut all luft og arbeid et par minutter med deigen. Trill ut til passe store boller. Hev disse mens ovnen varmes opp til 225 grader. Bollene settes midt i ovnen og stekes i 5-10 minutter til de har fått et gyllenbrunt topplokk.
Nam-nam!!
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Anne |
|