Tilbake

Konfektkake i langpanne

Ingredienser Bilde
500 g mel
400/500 g sukker
300 g mykt smør
7 dl kefir
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
2 dl kakao
1 ts bakepulver
2-4 ts vaniljesukker

Glasur (kaken er svært god uten):
500 g melis
kakao etter smak
ca 50 g mykt smør
3 ts vaniljesukker
kaffe
Konfektkake i langpanne
Slik gjør du
Rør smør og sukker litt og bland sammen. Rør kraftig i 2 minutter. Hell røren i en bakepapirkledd stor langpanne. Stek kaken ved 170 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.

Glasur:
Bland sammen melis, smør, kakao, vaniljesukker og rør inn kaffe til glasuren blir passe tykk. Smør den utover kaken. La glasuren stivne og skjær så kaken opp i firkanter. Kaken på bildet er uten glasur.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Stor langpanne
Kilde: Rita