Tilbake

Iskake med mintsjokolade

Ingredienser  
Kakebunn:

4 eggehviter
150 g melis
75 g malte hasselnøtter
75 g kokosmasse- ristet lysebrun


Is:
4 eggeplommer
150 g sukker
3 dl kremfløte
125 g mintsjokolade
1/2 dl kakao- eller kaffelikør

Evt.
4 plater gelatin
1/2 dl kokende vann

Pynt:
Sjokolade og vispet krem
Slik gjør du
Pisk hvitene stive med sukkeret, bland i hakkede eller malte nøtter og kokosmasse. Stek i 40 min. på 150 grader.

Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer, og krem av fløten. Bland i kakaolikør. Hvis du vil at kaken skal holde bedre fasongen, bruk gelatin: Legg gelatinplater i vann. Løs gelatinen opp i litt kokende vann, eller la den stå 10-15 sek. i mikrobølgeovn, og bland dette i til slutt. La blandingen stå i fryseren til den begynner å bli is (ca 2 timer), bland i hakket mintsjokolade og hell blandingen over bunnen. Sett kaken i fryser i minst ett døgn.

Kaken må tas ut av fryseren 15 min. før servering.
Kilde: Oddny