Iskake med mintsjokolade |
|
|
Ingredienser |
|
Kakebunn:
4 eggehviter 150 g melis 75 g malte hasselnøtter 75 g kokosmasse- ristet lysebrun
Is: 4 eggeplommer 150 g sukker 3 dl kremfløte 125 g mintsjokolade 1/2 dl kakao- eller kaffelikør
Evt. 4 plater gelatin 1/2 dl kokende vann
Pynt: Sjokolade og vispet krem |
|
Slik gjør du |
Pisk hvitene stive med sukkeret, bland i hakkede eller malte nøtter og kokosmasse. Stek i 40 min. på 150 grader.
Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer, og krem av fløten. Bland i kakaolikør. Hvis du vil at kaken skal holde bedre fasongen, bruk gelatin: Legg gelatinplater i vann. Løs gelatinen opp i litt kokende vann, eller la den stå 10-15 sek. i mikrobølgeovn, og bland dette i til slutt. La blandingen stå i fryseren til den begynner å bli is (ca 2 timer), bland i hakket mintsjokolade og hell blandingen over bunnen. Sett kaken i fryser i minst ett døgn.
Kaken må tas ut av fryseren 15 min. før servering. |
Kilde: Oddny |
|