Sukkerkringler |
|
38-40 stykker.
Du kan prøve med 50 g gjær av søt deig-typen (den røde).
Du kan bruke 4 dl melk i stedet for fløte/melkeblanding.
|
Ingredienser |
|
100 g gjær 200 g smør/margarin 2 dl kremfløte og 2 dl melk 1 egg 1 1/2 dl sukker 1 kryddermål salt 1 kryddermål hornsalt ca. 1 1/4 l hvetemel |
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, avkjøl litt før du har i fløte/melk. La det bli lunkent. Ha i gjær, rør til alt er oppløst. Bland det tørre og hell væsken over. Visp sammen eggene og tilsett. Elt til blank og smidig deig. Hev til dobbel størrelse. Kna og del i emner.Trill fingertykke "pølser" og form kringler eller kranser. Etterhev på bakepapirkledt stekeplate. Stek midt i ovnen, 225 grader, ca. 10 minutter. Etter stekinga dyppes kringlene en og en i smeltet smør og så i perlesukker/sukker. Avkjøl på rist.
|
Kilde: ho Wenche |
|