Multepai |
|
Bruk paiform eller stor springform, pensle med margarin og strø med semulegryn. Husk mindre vann i geléen. Servermed pisket kremfløte til. |
Ingredienser |
|
Bunn: 4 dl hvetemel 1 1/2 ss sukker 150 g kald margarin eller smør 1 eggeplomme 2-3 ss kaldt vann Fyll: 500 g sukrede multer(eller rips) 1 pk gelépulver med sitronsmak (eller rød gelé om du bruker rips)
|
|
Slik gjør du |
Bland mel og sukker, gjerne i maskin med hakkekniver.Smuldre i margarin/smør. Ha i eggeplommen og litt vann, nok til at deigen samler seg. Pakk i plast og la den hvile kjølig ca. en halv time. Varm ovnen til 225 grader. Kjevle deigen til en rund leiv som dekker bunn og kanter av formen. Trykk deigen godt til. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter, til den er så vidt gyllen.Avkjøl over rist. Lag gelé med mindre vann enn i oppskrifta på pakken. Fordel sukra bær over paibunnen. Når geléen er tyktflytende, helles den over bærene. La paien stå kjølig til den er stiv.
|
Kilde: ho Wenche |
|