Sjokoladegulrotkake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 1 1/2 plate kokesjokolade 3 mellomstore gulrøtter 3 egg 3 dl sukker 3 dl hvetemel 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 1 klype salt Glasur: 1 dl fløte 1 plate kokesjokolade
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, rør i sjokoladen til den smelter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i det tørre. Bland i finrevne gulrøtter og sjokoladesmøret. Bland forsiktig, men godt. Bruk smurt og strødd springform 24 cm. Stek ved 170 grader, nederst i ovnen i ca. 1 time. Glasuren lages slik: Kok opp fløten, ta av ovnen, brekk sjokoladen i, la smelte. Rør jevn, hell over kaken. Høvle litt gulrot over som pynt.
|
Kilde: ho Wenche |
|