Yoghurtbrød |
|
2 runde brød.
Passer til supper og gryter, men er også godt med pålegg. Du kan sløyfe karve og strø på f.eks. havregryn eller sesamfrø.
|
Ingredienser |
Bilde |
3 dl yoghurt naturell 2 dl vann 2 ss olje 2 ts salt 25 g gjær 100 g siktet rugmel ca. 700 g hvetemel egg til pensling karve til dryss
|
|
|
Slik gjør du |
Varm yoghurt, vann, olje til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett salt og rugmel. Ha i hvetemel under røring til en smidig deig. Hev tildekket 1/2-1 time. Del deigen i to, form til runde brød. Legg på bakepapirkledt plate. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på karve. Stek ved 200 grader nederst i ovnen ca. 30 minutter. Avkjøl på rist. |
Kilde: ho Wenche |
|