| 
				
					| Tykklefser |  
					|  |  
					| Blir myke. Ha i nok mel til utkjevling. Stekes enten i ovn eller på middels varm takke. Blir lett for brun for fort på grunn av alt det søte i deigen -pass på. Fine å fryse både smurte og usmurte. |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| 4 kopper rømme 3 kopper sukker
 1 kopp sirup
 250 g smør
 1 egg
 3 ss hornsalt
 1/2 kopp vann
 ca. 1 kg hvetemel
 
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Smelt smøret, rør ut sukker og sirup i det. Rør i de andre ingrediensene. Sett deigen kaldt over natten. Kjevle deigen tynt ut, stek ved 250 grader til de er lyst brune. Avkjøles på rist. 
 |  
					| Kilde: ho Wenche |  |