Mannens drøm! |
|
Tips: Ønsker du at kakebunnene skal holde seg sprø, bør du vente med å fylle og pynte kaken til en kort tid før servering. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 5 eggehviter 2 dl sukker 1 dl hakkede valnøtter, hasselnøtter eller mandler 2 ss potetmel 3 ss kakao
Krem: 5 eggeplommer 1 dl sukker 2 ts vaniljesukker 1 ½ ss maisenna 1 ½ dl matfløte 225 g romtemperert smør
Pynt: Mandelflak, evt. høvlet nougat eller sjokolade
|
|
|
Slik gjør du |
1. Sett ovnen på 150 °C. Tegn 2 sirkler à ca. 25 cm på hvert sitt stykke bakepapir, bruk en tallerken eller kakeform og tegn rundt. Pensle på sirklene med smør og dryss litt mel over, dette hindrer marengsen i å flyte ut.
2. Ha eggehvitene i en bolle og stivpisk dem. Visp inn sukkeret. Bland hakkede nøtter eller mandler, potetmel og kakao, og vend alt forsiktig inn i marengsen. Fordel massen på hver sin sirkel på bakepapiret og smør den jevnt utover. Stek en bunn om gangen, midt i ovnen, i ca. 40 min - eller samtidig dersom du har varmluftsovn. Avkjøl dem på brettet.
3. Krem: Ha eggeplommene i en liten gryte og rør inn sukker, vanilje, maisenna og fløte. Varm det hele langsomt opp mot kokepunktet under omrøring, og rør til kremen er ganske tykk, men uten at den koker. Ta gryten av platen og ha i smøret - små klatter om gangen - og visp dem inn litt etter litt. Visp godt mellom hver smørklatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.
4. Legg kakebunnene sammen med krem mellom og oppå. Dryss over mandelflak og evt. litt høvlet nougat eller sjokolade. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Anita |
|