Matmuffins |
|
6 store eller 12 små.
Serveres lune eller kalde til suppe, salat eller te, - ypperlige til piknikkurven.
|
Ingredienser |
|
8 dl hvetemel 1 ss bakepulver 2 ts brunt sukker 1/2 ts salt 100 g smør 4 dl melk 2 dl revet ost, gjerne vellagret Fyll: 3 dl finsnittet purreløk 100 g salami i strimler eller 1 dl hakkede, soltørkede tomater 100 g fetaost 1/2 dl hakket, frisk basilikum eller 100 g røkt skinke i terninger 1/2 rød paprika i terninger 1 ss hakket, frisk oregano
|
|
Slik gjør du |
Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Ha i melka og bland godt. Rør inn fyllet til slutt. Fordel deigen i muffinsformer, strø over ost. Stekes midt i ovnen ved 250 grader i ca. 12 minutter (små) eller ca. 18 minutter (store).
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: ho Wenche |
|