Ostekake med epler og cottage cheese |
|
Kaka har to sorter fyll.
6-8 porsjoner.
|
Ingredienser |
|
Bunn: 15 g grahamkjeks 2 ss brunt sukker 50 g smør Fyll 1: 4 syrlige epler 4 ss brunt sukker 1 ss kanel 1 ss smør Fyll 2: 1 beger cottage cheese 2 dl kremfløte 2 ss brunt sukker 1 ts vaniljesukker Pynt: 1 1/2 dl kremfløte
|
|
Slik gjør du |
Knus kjeksene. Smelt smøret. Bland kjeks, smør og sukker og trykk deigen ut i springform. Skrell eplene, fjern kjernene, skjær i båter. Stek båtene myke i smør, tilsatt sukker og kanel: Legg eplebåtene på kjeksbunnen. Visp kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker. Kjør cottage cheese glatt i en matmølle og vend dem i kremen. Smør kremen over eplebåtene og sett kaken kaldt. Visp krem til pynt. Ta kaka ut av formen. Sprøyt topper av krem over kaken og pynt med strimler av epleskallet.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|