Tilbake

Ostekake med epler og cottage cheese

Kaka har to sorter fyll. 6-8 porsjoner.
Ingredienser  
Bunn:
15 g grahamkjeks
2 ss brunt sukker
50 g smør
Fyll 1:
4 syrlige epler
4 ss brunt sukker
1 ss kanel
1 ss smør
Fyll 2:
1 beger cottage cheese
2 dl kremfløte
2 ss brunt sukker
1 ts vaniljesukker
Pynt:
1 1/2 dl kremfløte
Slik gjør du
Knus kjeksene. Smelt smøret. Bland kjeks, smør og sukker og trykk deigen ut i springform. Skrell eplene, fjern kjernene, skjær i båter. Stek båtene myke i smør, tilsatt sukker og kanel: Legg eplebåtene på kjeksbunnen. Visp kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker. Kjør cottage cheese glatt i en matmølle og vend dem i kremen. Smør kremen over eplebåtene og sett kaken kaldt. Visp krem til pynt. Ta kaka ut av formen. Sprøyt topper av krem over kaken og pynt med strimler av epleskallet.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche