Sámi Láibbit (samiske brød) |
|
Disse stekes i ovnen.
I min oppvekst laga vi "klappakaka" som vi stekte på vedkomfyren i kjøkkenet, seinere på stekeplatene på den elektriske komfyren. Nydelig varme med sirup på !
|
Ingredienser |
|
4 dl vann 50 g gjær 1 ts salt 1 ss mørk sirup ca. 10 dl hvetemel
|
|
Slik gjør du |
Rør gjæren ut i lunkent vann, ha i salt, sirup og hvetemel til deigen "slipper" bakebollen. Elt godt og la deigen heve til dobbet størrelse. Del deigen i fire emner og lag hvert emne til et flatt, rundt brød ca. 1 cm tykt. Legg emnene på bakepapirkledt stekeplate og etterhev. Prikk brødene med gaffel før de stekes. 250-270 grader i ca. 10 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: ho Wenche |
|