Tilbake

Appelsinsjokoladekake

8 porsjoner. Kaken er god når den er fuktig og litt seig inni. Kan serverers som dessert med litt fruktsirup. Dersom du ikke finner appelsinsjokolade, kan du bruke litt appelsinjuice i kaken eller dynke den med bittelitt juice før servering.
Ingredienser Bilde
150 g sjokolade
helst med appelsinsmak
2 1/2 dl melis med kakao
150 g usalta smør
4 egg
1 ss melis
Appelsinsjokoladekake
Slik gjør du
Smelt sjokolade, melis og smør over vannbad. Ha i eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs, vend den i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Stek ved 170 grader i 30-40 minutter.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten hvetemel
Kilde: ho Wenche