Appelsinsjokoladekake |
|
8 porsjoner.
Kaken er god når den er fuktig og litt seig inni. Kan serverers som dessert med litt fruktsirup. Dersom du ikke finner appelsinsjokolade, kan du bruke litt appelsinjuice i kaken eller dynke den med bittelitt juice før servering. |
Ingredienser |
Bilde |
150 g sjokolade helst med appelsinsmak 2 1/2 dl melis med kakao 150 g usalta smør 4 egg 1 ss melis
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt sjokolade, melis og smør over vannbad. Ha i eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs, vend den i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Stek ved 170 grader i 30-40 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten hvetemel |
Kilde: ho Wenche |