Wendy D`s kengurukake |
|
Denne kakeoppskriften fikk jeg ved bassengkanten i Australia! Lettlaget og saftig kake med mye godt i! I tillegg er den sunn! |
Ingredienser |
Bilde |
1 kopp (engelsk mål cup: ca. 2,5 dl) sammalt hvetemel, fin 1 ts bakepulver 1 ts kanel 1 kopp rosiner 1 kopp valnøtter 1 kopp brunt sukker 2 revne gulerøtter 2 egg 1/2 kopp olje (soya, solsikke eller det du måtte ha) Til glasur på toppen: 125 gr krem ost f.eks philadelphia (gjerne light) 1 ss margarin eller smør 1 ts vaniljesukker 1 1/2 kopp melis Vil du ha en litt større kake legger du til en halvpart ekstra av alle ingrediensene.
|
|
|
Slik gjør du |
Sikt hvetemel, bakepulver og kanel sammen. Ha i og bland alle de tørre ingrediensene, rosiner, valnøtter, brunt sukker og revne gulerøtter. (Er du ikke glad i store biter, hakk nøttene og rosinene opp først, da henger også kaken bedre sammen.) pisk sammen eggene med oljen og bland sammen med resten. Hell i form f.eks. paiform 22-24 cm i diameter. Dersom du bruker en form som ikke kaken skal serveres i, må du smøre den eller kle den med bakepapir. Sett inn i moderat varm ovn på ca 180 grader celsius. Der trenger den ca. 25-30 minutter. Til glasuren blander du krem-osten, melisen, vaniljesukkeret og margarinen sammen. Smør den over kaken etter at den er litt nedkjølt. Pynteforslag: Lettkokte babygulerøtter (i litt sukkervann) delt på langs. Sitronmelisseblader eller mynteblader danderes rundt kaken. Kos dere!
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Mari Marte |
|