Mazarinkake med poteter |
|
Revne poteter gjør kaka saftig og myk. |
Ingredienser |
|
300 g poteter 100 g mandler 200 g smør 200 g sukker revet skall av en appelsin 3 egg 150 g mel 1 1/2 ts bakepulver Glasur: 100 g smeltet kokesjokolade
|
|
Slik gjør du |
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok de møre i usaltet vann. Hell vannet fra, damp potetene tørre. Mos potetene, gjerne gjennom en sikt. Har du ferdig kokte poteter, kan du skrelle dem og rive de fint på råkostjern. Avkjøl mosen. Skåld og hakk mandlene fint. Rør smøret lyst og lett med sukkeret. Ha i appelsinskall. Rør inn eggene, ett av gangen. Bland melet med bakepulver og mandler. Bland forsiktig i røren. Bruk 24 cm rund form, smurt og strødd. Stek 45-50 minutter ved 175 grader på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaka. Smør over smeltet sjokolade.
|
Kilde: ho Wenche |
|