Vestlandslefse med klining |
|
|
Ingredienser |
|
3 dl seterrømme 3 dl sur melk 3 dl søt melk 2 dl sukker 2 ts hornsalt 2 ts natron ca. 1,2 kg hvetemel Klining: 900 g smør 2 kopper sukker 3/4 l rømme (evt. lettrømme)
|
|
Slik gjør du |
Bland melk og rømme og tilsett sukker, hornsalt og natron. Elt inn melet, deigen skal være ganske løs. La den stå kaldt til neste dag.Kjevl ut tynne leiver, ca.2 mm tykke.Stek dem raskt og pakk de inn i et fuktig klede etter hvert. Avkjøl. Til klining røres smør og sukker lyst og lett. Rør så inn rømmen litt etter litt, slik at det ikke skiller seg. Smør klining utover hele lefsa. Brett lefsa inn mot midten fra alle fire kanter. Smør et lag med klining over og brett den sammen på langs.Lefsa skjæres i 2-3 cm brede strimler.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: ho Wenche |
|