Finsk kvargpai |
|
Kan fylles med epler og aprikossyltetøy, med svisker og aprikossyltetøy eller med fisk (laks) eller kjøttdeig. |
Ingredienser |
|
250 gram kvarg (mager) 250 g smør eller margarin 5 dl hvetemel 1 egg til pensling Fyll: 3 store, syrlige og saftige epler 3 ss aprikossyltetøy
|
|
Slik gjør du |
Smuldre hvetemel og smør og tilsett kvarg. La deigen hvile en time i kjøleskapet.Skrell eplene og skjær i skiver. Legg deigen på bakepapir, kjevle ut, del i 2-3 deler.Smør på syltetøy og legg på epleskiver. Strø på sukker og kanel.Løft opp deigkantene. Lag runde eller avlange paier. Pensle til slutt med egg. Bruk langpanne. Stekes i ovnen ved 225 grader ca. 25 minutter. Med kjøttdeig: 2 dl kokt ris blandes med 3-400 g brunet kjøttdeig. Salt og krydre etter smak. ha i en revet løk og ett egg. Rør i litt matfløte til passende konsistens. I stedet for kjøttdeig kan en bruke f.eks. 300 g fersk laks i biter.
|
Kilde: ho Wenche |
|