Fiken- og sjokoladekake |
|
10-12 skiver. Enkel å lage - skal ikke stekes, og holdbar i kjøleskap i 2-3 uker. Server med konjakkkrem og frukt.
|
Ingredienser |
|
2 1/2 dl mandler 100 g mørk sjokolade 400 g tørkede, myke fiken Tilbehør: 2 dl kremfløte 1 ss melis 2 ss konjakk appelsinbåter jordbær eller andre bær
|
|
Slik gjør du |
Sett ovnen på 200 grader. Rist mandlene med skallet på, på en plate ca. 15 minutter. Hakk dem fint i matmølle, tilsett sjokoladen slik at den smelter av varmen fra mandlene. Fjern stilken på fikene. Tilsett fiken og kjør matmølla en kort stund. Dekk en avlang literform med plastfolie. Trykk fikenblandingen i formen. Sett kaka i kjøleskap. Hvelv kaka ut og skjær i 1/2 cm tykke skiver, server med tilbehøret. Pisk fløten med melis og rør inn konjakk. Skjær frukt i biter.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|