Fiken- og sjokoladekake | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| 10-12 skiver. Enkel å lage - skal ikke stekes, og holdbar i kjøleskap i 2-3 uker. Server med konjakkkrem og frukt.
 | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									2 1/2 dl mandler 100 g mørk sjokolade 400 g tørkede, myke fiken Tilbehør: 2 dl kremfløte 1 ss  melis 2 ss konjakk appelsinbåter jordbær eller andre bær
  | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Sett ovnen på 200 grader. Rist mandlene med skallet på, på en plate ca. 15 minutter. Hakk dem fint i matmølle, tilsett sjokoladen slik at den smelter av varmen fra mandlene. Fjern stilken på fikene. Tilsett fiken og kjør matmølla en kort stund. Dekk en avlang literform med plastfolie. Trykk fikenblandingen i formen. Sett kaka i kjøleskap. Hvelv kaka ut og skjær i 1/2 cm tykke skiver, server med tilbehøret. Pisk fløten med melis og rør inn konjakk. Skjær frukt i biter.
  | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Skal ikke i stekeovn |  
				
				
					| Kilde: ho Wenche | 
				 
				
			 
		 |