Kvargpirog |
|
Finsk oppskrift.
|
Ingredienser |
|
1/2 l melk 1 pose tørrgjær 1/2 dl sukker 1 egg 1 ts salt 8 dl hvetemel 2 ss havregryn 1/2 dl olje eller smeltet margarin/smør Fyll 1: 2 beger kvarg (mager) 1,5 dl sukker 2 dl rosiner 1 appelsin (revet skall og saft) 2 egg Fyll 2: 2 beger kvarg 1,5 dl sukker 2 egg 2-3 dl rosiner ca. 1/2 dl kremfløte 1 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Varm melka til 37 grader, tilsett tørrgjær og sukker. La det stå i noen minutter. Rør inn de øvrige ingrediensene med olje eller smeltet smør til slutt. Elt deigen godt sammen. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Lag fyllet ved å røre ingrediensene sammen (ikke bruk visp). Kjevle deigen på bakepapir til ca. 1/2 cm tykkelse, la den bli tykkere på kanten. Legg i langpanne dekket med bakepapir. Pensle kantene med egg eller melk. Tilsett fyll. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter. Skjæres i firkanter på 5 cm før servering.
|
Kilde: ho Wenche |
|