Tilbake

Trekløverboller

Serveres ferske og nystekte. I stedet for fyrstekakefyll kan vi bruke nøttefyll.
Ingredienser  
1/2 dl mel
1/4 dl sukker
1/2 ts kardemomme
4 ss margarin
25 g gjær
ca 1 3/4 dl melk
1 pk. fyrstekakefyll
1/2 dl rosiner
revet skall av 1/2 sitron

Pensling:
1 egg
Slik gjør du
Bland mel,sukker, kardemomme og tørrgjær. Smuldre margarinen i. Varm melka og arbeid deigen sammen. Lag fyllet etter anvisning. Bland fyllet, rosiner og sitronskall i deigen. Hev. Rull deigen til en pølse og del den i 20 biter som igjen deles i tre og formes til kuler. Legg tre og tre i smurte papirformer. Hev ca. 30 minutter. Pensle med egg. Stek ca. 10 minutter ved 250 grader midt i ovnen.
Kilde: ho Wenche