Trekløverboller |
|
Serveres ferske og nystekte.
I stedet for fyrstekakefyll kan vi bruke nøttefyll.
|
Ingredienser |
|
1/2 dl mel 1/4 dl sukker 1/2 ts kardemomme 4 ss margarin 25 g gjær ca 1 3/4 dl melk 1 pk. fyrstekakefyll 1/2 dl rosiner revet skall av 1/2 sitron
Pensling: 1 egg
|
|
Slik gjør du |
Bland mel,sukker, kardemomme og tørrgjær. Smuldre margarinen i. Varm melka og arbeid deigen sammen. Lag fyllet etter anvisning. Bland fyllet, rosiner og sitronskall i deigen. Hev. Rull deigen til en pølse og del den i 20 biter som igjen deles i tre og formes til kuler. Legg tre og tre i smurte papirformer. Hev ca. 30 minutter. Pensle med egg. Stek ca. 10 minutter ved 250 grader midt i ovnen.
|
Kilde: ho Wenche |
|