Tilbake

Yoghurtrundstykker

Gode både med ost og syltetøy. Luftige og fine. Veldig god deig å bake med, selv om den er bløt.
Ingredienser Bilde
25 g smør
1 1/2 dl vann
1 dl yoghurt
25 g gjær
2 ts salt
100 g durumhvete
200-250 g hvetemel
Pensling:
1 egg
valmuefrø/sesamfrø
Yoghurtrundstykker
Slik gjør du
Smelt smøret og ha i vannet. Ha i yoghurten og la alt bli lunkent. Ha i gjær, salt og durumhveten. Rør i halvparten av hvetemelet. Hev lunt i ca. 1 time. Slå deigen ned og kna inn resten av hvetemelet. Deigen skal være bløt og smidig og slippe fingrene. Del den i 12 emner og trill runde boller. Hev godt. Pensle med sammenvispet egg, dryss med sesamfrø og valmuefrø.Stek ved 210 grader i ca. 15 minutter.
Kilde: ho Wenche