Yoghurtrundstykker |
|
Gode både med ost og syltetøy. Luftige og fine. Veldig god deig å bake med, selv om den er bløt.
|
Ingredienser |
Bilde |
25 g smør 1 1/2 dl vann 1 dl yoghurt 25 g gjær 2 ts salt 100 g durumhvete 200-250 g hvetemel Pensling: 1 egg valmuefrø/sesamfrø
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og ha i vannet. Ha i yoghurten og la alt bli lunkent. Ha i gjær, salt og durumhveten. Rør i halvparten av hvetemelet. Hev lunt i ca. 1 time. Slå deigen ned og kna inn resten av hvetemelet. Deigen skal være bløt og smidig og slippe fingrene. Del den i 12 emner og trill runde boller. Hev godt. Pensle med sammenvispet egg, dryss med sesamfrø og valmuefrø.Stek ved 210 grader i ca. 15 minutter.
|
Kilde: ho Wenche |
|