Marengskake |
|
Kake med kunstig søtstoff |
Ingredienser |
|
Kakebunn: 4 eggeplommer 2 eggehviter 4 vaniljedråper 1 ts flytende søtstoff (brukes av diabetikere) 40 g hvetemel 1 ts bakepulver
Marengs: 2 eggehviter 2 ss konsentrert bringebærsaft (Fun Light u/sukker) - eller annen bærsaft av light-variant 200 g rørte jordbær - eller andre bærtyper
|
|
Slik gjør du |
Stivpisk eggeplommene og de 2 hvitene først. Ha så i vaniljedråper og sikt inn mel og bakepulver. Stivpisk eggeplommene og de 2 hvitene først. Ha så i vaniljedråper og sikt inn mel og bakepulver. Stek i 20 min. ved 200 grader. Lag marengs: Stivpisk de 2 gjenværende eggehvitene. Skjær inn saften. Når kakebunnen er avkjølt dekkes den med bær. Gjem noen til pynt. Dekken kaken med marengsen og stek den i 10 min til. kepulver. Stek i 20 min. ved 200 grader. Lag marengs: Stivpisk de 2 gjenværende eggehvitene. Skjær inn saften. Når kakebunnen er avkjølt dekkes den med bær. Gjem noen til pynt. Dekken kaken med marengsen og stek den i 10 min til.
|
Spesielle egenskaper |
Sukkerfri |
Kilde: Rita |