Tilbake

Valnøttkrans

Vannbakkelskrans kan du fylle med bare krem, men med litt valnøtter i, blir den enda bedre.
Ingredienser  
3 dl vann
100 g smør
2 dl hvetemel
ca. 3 egg

Fyll:
100 g sukker
100 g valnøtter
1 knivsodd natron
2 1/2 dl kremfløte

Karamellglasur:
150 g sukker
3/4 dl vann + 1/2 dl vann
Slik gjør du
Kok opp vann og smør og rør i hvetemelet. Kok til deigen slipper gryten. Ta den fra varmen og avkjøl noe.Halvpisk eggene og rør de i, slik at røra så vidt holder formen. Ha røra i en sprøytepose og sprøyt en krans på en stekeovnsplate dekket med bakepapir. Stek kransen midt i ovnen ved 210 grader i 20-25 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Smelt sukkeret i en panne til det er gyllent. Rør hakkede nøttekjerner raskt i.Dryss på natron, slik at dette bobler opp. Hell det så ut på et smurt bakepapir til avkjøling. Hakk valnøttknekken og ha den i stivpisket fløte. Del kransen i to og fyll kremen inni. Kok sukker og vann til gyllen karamell. Skru ned varmen og tilsett det siste av vannet. La dette koke jevnt og drypp det over kransen.
Kilde: ho Wenche