Dansk brunsviger |
|
Lett å lage, søt med topping av smør, sukker, korinter og sirup.
|
Ingredienser |
|
50 g smør/margarin 2 dl melk 35 g gjær 2 ss sukker 1/4 ts salt ca. 300 g hvetemel
Fyll: 75 g smør/margarin 75 g sukker 1 ss sirup ca. 50 g korinter
|
|
Slik gjør du |
Smelt smør og ha i melka. Fingervarmt (eller varmere om du bruker tørrgjær). Rør i fersk gjær eller bland tørrgjær i sukkeret og saltet. Tilsett mel til passe deig. Den skal være lett. Sett den tildekket til heving ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til et rektangel (20 x 25 cm), legg i liten langpanne kledd med bakepapir. Rør sammen smør, sukker og sirup og fordel over kaka. Etterhev ca. 15 minutter. Stek kaka på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter. Dryss på korinter straks kaka er ferdig. Avkjøl på rist, server nystekt.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: ho Wenche |
|