Tilbake

Dansk brunsviger

Lett å lage, søt med topping av smør, sukker, korinter og sirup.
Ingredienser  
50 g smør/margarin
2 dl melk
35 g gjær
2 ss sukker
1/4 ts salt
ca. 300 g hvetemel

Fyll:
75 g smør/margarin
75 g sukker
1 ss sirup
ca. 50 g korinter
Slik gjør du
Smelt smør og ha i melka. Fingervarmt (eller varmere om du bruker tørrgjær).
Rør i fersk gjær eller bland tørrgjær i sukkeret og saltet. Tilsett mel til passe deig. Den skal være lett. Sett den tildekket til heving ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til et rektangel (20 x 25 cm), legg i liten langpanne kledd med bakepapir. Rør sammen smør, sukker og sirup og fordel over kaka. Etterhev ca. 15 minutter. Stek kaka på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter. Dryss på korinter straks kaka er ferdig. Avkjøl på rist, server nystekt.

Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: ho Wenche