Mandelkake med pinjekjerner | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Ca 24 biter | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									Bunn: 3 dl hvetemel 50 g mandler 1 dl melis 125 g mykt smør 1 egg
  Krem: 100 g mykt smør 1 dl melis 100 g mandler 2 egg 2 ss honning 100 g pinjekjerner | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					| Bland mel, malte mandler og melis i en bolle. Ha i smøret og fordel det fint i blandingen. Tilsett egget og arbeid deigen fort sammen. Trykk den flat og la den ligge kaldt ca. 30 minutter. Rør smør og melis hvitt og porøst. Ha i malte mandler, ett og ett egg, honning og halvparten av pinjekjernene. Kle en liten langpanne, 20x30 cm. Trykk deigen ut i formen. Bre kremen over, dryss på resten av pinjekjernene. Trykk de litt ned i kremen. Stek kaka nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl før den deles i biter. | 
				 
				
				
					| Kilde: ho Wenche | 
				 
				
			 
		 |