Tilbake

Mandelkake med pinjekjerner

Ca 24 biter
Ingredienser  
Bunn:
3 dl hvetemel
50 g mandler
1 dl melis
125 g mykt smør
1 egg

Krem:
100 g mykt smør
1 dl melis
100 g mandler
2 egg
2 ss honning
100 g pinjekjerner
Slik gjør du
Bland mel, malte mandler og melis i en bolle. Ha i smøret og fordel det fint i blandingen. Tilsett egget og arbeid deigen fort sammen. Trykk den flat og la den ligge kaldt ca. 30 minutter. Rør smør og melis hvitt og porøst. Ha i malte mandler, ett og ett egg, honning og halvparten av pinjekjernene. Kle en liten langpanne, 20x30 cm. Trykk deigen ut i formen. Bre kremen over, dryss på resten av pinjekjernene. Trykk de litt ned i kremen. Stek kaka nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl før den deles i biter.
Kilde: ho Wenche