Mandelkake med pinjekjerner |
|
Ca 24 biter |
Ingredienser |
|
Bunn: 3 dl hvetemel 50 g mandler 1 dl melis 125 g mykt smør 1 egg
Krem: 100 g mykt smør 1 dl melis 100 g mandler 2 egg 2 ss honning 100 g pinjekjerner |
|
Slik gjør du |
Bland mel, malte mandler og melis i en bolle. Ha i smøret og fordel det fint i blandingen. Tilsett egget og arbeid deigen fort sammen. Trykk den flat og la den ligge kaldt ca. 30 minutter. Rør smør og melis hvitt og porøst. Ha i malte mandler, ett og ett egg, honning og halvparten av pinjekjernene. Kle en liten langpanne, 20x30 cm. Trykk deigen ut i formen. Bre kremen over, dryss på resten av pinjekjernene. Trykk de litt ned i kremen. Stek kaka nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl før den deles i biter. |
Kilde: ho Wenche |
|