| 
				
					| Bananboller |  
					|  |  
					| Sukkeret er byttet ut med bananer. Litt annerledes, men kjempegode boller. |  
					| 
							
								| Ingredienser | Bilde |  
							
									| 25 g gjær 1 dl vann
 1 dl melk
 4 - 500 g hvetemel
 100 g smør eller margarin
 2 bananer
 1 dl rosiner (kan sløyfes)
 1 ts kardemomme
 egg til pensling
 |   |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Smelt smøret, lunk væsken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Elt inn mel med kardemomme og rosiner til en smidig deig. Bland i moste bananer. Hev lunt og tildekket en time. Elt deigen om og form boller. Legg på smurt plate, hev tildekket en halv time. Pensle bollene med egg, stek de midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. |  
					| Kilde: ho Wenche |  |