Focaccia i langpanne |
|
Saltet italiensk brytebrød med oliven. Perfekt til salater og supper og som mellom-måltid, turmat o.l.
Prøv også å lage sandwich med ilegg av ost, skinke og salat, gjerne også med noen skiver av fersk tomat (som du selvfølgelig ikke har plukket ut av kjøleskapet) og kanskje noen ringer av rødløk veltet i en god olivenolje. |
Ingredienser |
Bilde |
3 1/2 dl vann 50 g gjær 1 ts sukker 1/2 ts salt 1 1/2 dl smeltet smør 1 1/2 dl tørr hvitvin eller eplemost ca 800 g hvetemel ca. 140 g sorte oliven (sørg for kvalitet) 6 soltørkede tomater 1 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket 2 ss hakket frisk oregano eller 2 ts tørket 2 ss olivenolje (eller smeltet smør) 1 ss havsalt |
|
|
Slik gjør du |
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett sukker og salt (ikke havsaltet nei). Rør i smør og hvitvin og tilsett mel til en jevn deig som slipper bollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Elt inn olivener, grovhakkede tomater og krydder og trykk deigen ut i en smurt langpanne, 40 x 45 cm. Overflaten skal være litt ujevn. Pensle med olje (eller smør) og dryss på havsalt. Stek brødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 30 min til lyst gyllen.
Server så nylaget som mulig. Ved dypfrysing må du varme det opp i en panne med lokk eller i stekeovnen like før servering. |
Kilde: Guiseppe |
|