Havregrynskake med pærer |
|
| Kan fryses. Saftig med pærer og sjokolade på toppen.
|
| Ingredienser |
|
150 g havregryn 100 g sukker 175 g margarin/smør 4 egg 225 hvetemel 1 ts bakepulver 8 halve, kokte eller hermetiske pærer
Glasur: 150 g melis 2 ts kakao 1-2 ss kokende vann |
|
| Slik gjør du |
| Bland havregryn og sukker og rist det i en panne på middels varme. Rør i det til det er gyllent. Smelt smør og rør det i grynene. Ha i eggene, ett og ett, rør godt mellom hvert. Bland mel og bakepulver og ha i. Bruk bakepapirkledt langpanne (ca. 30x40 cm). Skjær pærene i beter og fordel de i deigen. Stek kaka nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Rør glasuren glatt og hell den over den avkjølte kaka. |
| Spesielle egenskaper |
|
Stor langpanne, Velegnet til frysing |
| Kilde: ho Wenche |
|