Fransk rugbød |
|
1-2 brød.
Ner rugmelet får gjære noen timer, utvikles en fin aroma.
|
Ingredienser |
|
5 dl vann 25 g gjær 2 ss olje 3 dl sammalt rug, fin 3 dl rugmel 1 ts salt 7-8 dl hvetemel
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i bakebollen, hell fingervarmt vann over. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, sammalt rug og rugmel. Rør sammen til en røre. Dekk bollen til, la den stå i 2-4 timer. Ha så i salt og hvetemel. Elt deigen godt. Dekk til og la deigen heve en time. Kna deigen på melet bakebord med se mye mel at den ikke klisser. Form ett eller to ovale brød som legges på stekeplate. Hev under klede ca. 30 minutter. Snitt rutemønster med en skarp kniv. Pensle med vann og dryss over litt sammalt hvetemel. Stekes på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter.
|
Kilde: ho Wenche |
|