Råmelkskjeks - jødekaker | 
				
				
					 | 
				
				
					| Det er fremdeles mulig å få tak i råmelk - spør en kubonde neste gang du ser en. Hun/han blir vel lykkelige om det er noen som vil bruke en så nydelig råvare !
 | 
				
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									1 liter råmelk 500 g smør 1 kg sukker 12 ts hornsalt 2 1/2 kg hvetemel (evt. mer om nødvendig)
  | 
								
							 
						 
					 | 
				
				
					| Slik gjør du | 
				
				
					Smelt smøret. Bland det tørre og ha i melk og smør. La deigen stå ca. 15 minutter. Kjevle ut deigen og stikk ut runde kjeks. Kan pensles med egg og strøs med sukker. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
 
  | 
				
				
				
					| Kilde: ho Wenche |