Sjokolade- og mintkjeks |
|
Ca. 30 stykker. Smaker best nylaget, men holder seg i to dager. |
Ingredienser |
|
100 g usaltet smør 1 1/2 dl perlesukker 1 stort egg 2 1/2 ss bakekakao 1 1/2 dl hvetemel
Fyll: 1 dl kremfløte 150 g mørk sjokolade 3-4 dråper peppermynteolje |
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn egget. Tilsett kakao og mel og arbeid deigen godt sammen. Pakk den i plast og la ligge i kjøleskapet 1 time før bruk. Kjevle ut deigen til en 1 cm tykk leiv. Stans ut runde eller hjerteformede kjeks og legg de på stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Kok opp kremfløte til fyllet, ha i sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet. Ha i peppermynteoljen. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt. Smør sjokoladekremen på halvparten av kjeksene. Legg den andre halvparten over.
|
Kilde: ho Wenche |
|