Sjokolade- og bringebærkake |
|
God med bringebærsaus: Kok opp 100 g bringebær og 1/2 dl sukker. Sil sausen. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g mørk sjokolade i biter 200 g smør 3 store egg 1 ts vaniljesukker 4 dl sukker 4 dl hvetemel 1 1/2 dl finhakkede mandler 100 g bringebær, frosne eller friske
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt sjokolade og smør i vannbad. La blandingen avkjøles. Visp egg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig eggedosis. Rør forsiktig i mel, malte mandler, blanding av smeltet sjokolade og smør og ha i bæra. Hell røra i smurt, rund form (20 cm). Stek kaka nederst ved 180 grader i ca. 35 minutter. Den skal være lite stekt i midten, da er den aller best. Avkøl på rist.
|
Kilde: ho Wenche |
|