Tilbake

Sjokoladepai uten ovn

Her behøver du ikke stekeovn. Du kan sløyfe appelsinene og bruke mer jordbær i stedet.
Ingredienser  
ca. 230 g Maryland Cookies (1 + 1/3 pakke)
100 g smør

Fyll:
150 g mørk kokesjokolade
1 1/2 ts pulverkaffe
2 dl lettrømme

Pynt:
2-3 dl kremfløte
noen friske jordbær
strimlet skall av 1 godt vasket appelsin
1 appelsin i båter
1-2 ss sukker
Slik gjør du
Smelt smøret. Knus kjeksene for hånd eller finhakk i matmølle. Bland smøret godt inn. Trykk kjeksmassen jevnt utover i bunnen av og opp langs kanten på en pai- eller springform (20-22 cm). Sett formen kjølig. Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Tilsett pulverkaffe og rør til sjokoladen er oppløst. Dypp jordbær halvveis ned i sjokoladen, legg de over på matpapir. Rør rømmen i resten av sjokoladen mens den ennå er varm. Kok appelsinstrimlene i vann i 5 minutter. La de renne godt av før de blandes med sukker. Bre sjokoladekremen over paibunnen når denne er stivnet. Like før servering pyntes den med pisket kremfløte, jordbær (halvt dyppet i sjokolade), appelsinskall og -båter.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche