Sjokoladepai uten ovn |
|
Her behøver du ikke stekeovn.
Du kan sløyfe appelsinene og bruke mer jordbær i stedet.
|
Ingredienser |
|
ca. 230 g Maryland Cookies (1 + 1/3 pakke) 100 g smør
Fyll: 150 g mørk kokesjokolade 1 1/2 ts pulverkaffe 2 dl lettrømme
Pynt: 2-3 dl kremfløte noen friske jordbær strimlet skall av 1 godt vasket appelsin 1 appelsin i båter 1-2 ss sukker
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Knus kjeksene for hånd eller finhakk i matmølle. Bland smøret godt inn. Trykk kjeksmassen jevnt utover i bunnen av og opp langs kanten på en pai- eller springform (20-22 cm). Sett formen kjølig. Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Tilsett pulverkaffe og rør til sjokoladen er oppløst. Dypp jordbær halvveis ned i sjokoladen, legg de over på matpapir. Rør rømmen i resten av sjokoladen mens den ennå er varm. Kok appelsinstrimlene i vann i 5 minutter. La de renne godt av før de blandes med sukker. Bre sjokoladekremen over paibunnen når denne er stivnet. Like før servering pyntes den med pisket kremfløte, jordbær (halvt dyppet i sjokolade), appelsinskall og -båter.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|