Høgsommerterte fra Skåne |
|
Denne oppskriften er fra "Flickorna Lundgren", Sveriges mest kjente kaffe- og kakeservering. Bytt gjerne ut fruktene og bærene med dine egne favoritter. Himmelsk smaker det uansett. |
Ingredienser |
|
180-200 g hvetemel 100 g smør 50 g sukker 1 egg 1/2 plate smeltet kokesjokolade
Til toppen: 1 liten melon (f.eks honning-) 1 boks ferskener 1 liten boks mandarinbåter friske jordbær 1 pk ferdig vaniljekrem 1 pk ferdig jordbærgele |
|
Slik gjør du |
Bruk en pai/terteform, 24 cm i diameter. Stekes på 200 gr i 15-20 minutter.
Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn sammenvispet egg og la deigen hvile kaldt i en halv time. Kjevle deigen ut og dekk bunn og sider i formen med deigen. Prikk godt med gaffel i deigbunnen. Stek terteskallet som angitt. Smelt sjokoladen over vannbad og pensle deigskallet innvendig med sjokolade. La det bli kaldt. Ha vaniljekremen i en bolle og visp den godt. Fordel kremen i sjokoladeskallet.
Skrell melon og skjær i tynne båter, la fersken og mandarinbåter renne av. Legg frukten pent oppå kremen med noen friske jordbær i midten. Øs lunken gele forsiktig over til slutt. Settes kald til servering. |
Kilde: Peter |
|