Kanelstenger og fylte boller |
|
Nok til to stenger og 16-20 boller.
|
Ingredienser |
Bilde |
150 g smør/margarin 5 dl melk 50 g gjær 1 egg 1 dl sukker 1/2 ts salt 2 ts malt kardemomme ca. 15 dl hvetemel
Kanelfyll: 3-4 ss smør 4-5 ss sukker 2 ts kanel
Kokosfyll: 1 dl kokende melk 2 dl kokosmasse 3 ss smør 1 dl melis 1 liten eggeplomme
Pensling og pynt: sammenvispet egg perlesukker og mandelflak kokosmasse
|
|
|
Slik gjør du |
Kokosfyllet: Hell kokende melk over kokosmassen. Avkjøl. Rør smøret godt sammen med melis før eggeplomme og avkjølt kokos tilsettes. Lag vanlig bolledeig som får heve til dobbel størrelse. Del deigen i to. Av den ene delen trilles boller. Lag en fordypning i hver. Fyll med ca.1 ts kokosfyll. Klem deigen godt rundt fyllet og legg bollene med skjøten ned på plate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse.
Den andre deigdelen deles i to og kjevles til avlange leiver. Ingred. til kanelfyllet røres sammen, fordeles på leivene og smøes utover. Trill leivene sammen fra langsiden. Legg de med skjøten ned på ovnsbrettet. Klipp leivene i skiver langsetter, men ikke helt gjennom. Brett skivene til side, annenhver gang mot høyre og venstre. Hev til dobbel størrelse.
Pensle bollene med egg, dryss med kokos, stek midt i ovnen ca. 10-12 minutter ved 230 grader. Stengene pensles, drysses med perlesukker og mandelflak. Stek nederst ca. 20 minutter ved 230 grader. Avkjøl begge deler på rist, gjerne under klede.
|
Kilde: ho Wenche |
|