Saftig rugbrød |
|
Spesielt smakfullt og holder seg lenge. |
Ingredienser |
Bilde |
4 dl vann 3 dl appelsinjuice 50 g gjær 1-2 ts salt 1 ss støtt karve 10 dl sammalt rug 9-11 dl hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i en bakebolle. Bland varmt vann med juice slik at temperaturen blir 37 grader. Hell litt av væska over gjæren og løs den opp. Tilsett resten av væska, saltet, karven og rugmelet. Rør godt. Deretter tilsettes hvetemel til fast og smidig deig. Hev under plast eller fuktig bakeklede i en time. Kna deigen på nytt, og ha i mer hvetemel. Del deigen i to, form brød som legges i smurte brødformer. Hev under klede til de får små sprekker på overflata og er dobbelt så store. Pensle med vann, stek midt i ovnen ved 200 grader i en time.
|
Kilde: ho Wenche |
|