New York cheesecake |
|
En del arbeid med denne, men det er verdt det.
Lages i forveien, serveres med frosne bær og varm, russisk tjinuskisaus..
10-12 personer.
|
Ingredienser |
Bilde |
3 dl finbakstme/siktet hvetemel 150 g smør 1 ss sukker revet skall av 1 sitron 1 egg
Fyll: 300 g cottage cheese 400 g kremost naturell 175 g sukker 6 egg 4 dl seterrømme 1 ts vaniljesukker 3 ss maisenna 1 ss sitronsaft 1 ss revet sitronskall
Tjinuskisaus: 1 dl kremfløte 2 dl lys sirup eller honning 1 ss mais- eller rapsolje
|
|
|
Slik gjør du |
Lag smuledeig i matmølle av mel, smør,sukker og sitronskall. Ha i egg og kjør raskt sammen til deig. Legg den i plastpose, legg kjølig en halv time. Kjevle deigen og kle en springform godt oppover kantene (24-28 cm). Rør kremost og cottage cheese godt sammen med sukker. Rør inn eggeplommene, en om gangen. Bland inn rømme. Tilsett vanilje og maisenna -og sitronskall. Bland godt. Pisk eggehviter til stivt skum og vend lett inn med slikkepott. Bre ostekremen jevnt utover i paiskallet. Dekk med folie. Stek nederst ved 200 grader i 45 minutter. Fjern folien og stek videre ca. 20 minutter til fin farge. La gjerne kaka stå noen minutter i avslått ovn med døra på gløtt. Avkjøl i formen. Kok opp fløte, ha i sirup. La småkoke under omrøring ca. 10 minutter. Rør inn olje. Dryss melis over kaka før servering. Ha frosne tyttebær eller tranebær til. Hver heller en varm saus over bærene før de spises.
Kaken på bildet er dekket av 1,5 dl rømme, 1 ss sukker og 2 ss sitronsaft som er rørt sammen. Vi droppet tjinuskisausen denne gang |
Kilde: ho Wenche |
|