Tilbake

New York cheesecake

En del arbeid med denne, men det er verdt det. Lages i forveien, serveres med frosne bær og varm, russisk tjinuskisaus.. 10-12 personer.
Ingredienser Bilde
3 dl finbakstme/siktet hvetemel
150 g smør
1 ss sukker
revet skall av 1 sitron
1 egg

Fyll:
300 g cottage cheese
400 g kremost naturell
175 g sukker
6 egg
4 dl seterrømme
1 ts vaniljesukker
3 ss maisenna
1 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall

Tjinuskisaus:
1 dl kremfløte
2 dl lys sirup eller honning
1 ss mais- eller rapsolje
New York cheesecake
Slik gjør du
Lag smuledeig i matmølle av mel, smør,sukker og sitronskall. Ha i egg og kjør raskt sammen til deig. Legg den i plastpose, legg kjølig en halv time. Kjevle deigen og kle en springform godt oppover kantene (24-28 cm). Rør kremost og cottage cheese godt sammen med sukker. Rør inn eggeplommene, en om gangen. Bland inn rømme. Tilsett vanilje og maisenna -og sitronskall. Bland godt. Pisk eggehviter til stivt skum og vend lett inn med slikkepott. Bre ostekremen jevnt utover i paiskallet. Dekk med folie. Stek nederst ved 200 grader i 45 minutter. Fjern folien og stek videre ca. 20 minutter til fin farge. La gjerne kaka stå noen minutter i avslått ovn med døra på gløtt. Avkjøl i formen. Kok opp fløte, ha i sirup. La småkoke under omrøring ca. 10 minutter. Rør inn olje. Dryss melis over kaka før servering. Ha frosne tyttebær eller tranebær til. Hver heller en varm saus over bærene før de spises.

Kaken på bildet er dekket av 1,5 dl rømme, 1 ss sukker og 2 ss sitronsaft som er rørt sammen. Vi droppet tjinuskisausen denne gang
Kilde: ho Wenche