Lime- og jordbærkake |
|
|
Ingredienser |
|
3 store egg 100 g farin 70 g hvetemel 1 ss potetmel 1 ts bakepulver finrevet skall av en sitron
Fyll og pynt: 5 dl kremfløte saft og finrevet skall av 3 lime 3 ss sukker 1 kurv jordbær (500 g) limebåter og jordbær til pynt
|
|
Slik gjør du |
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det lett i eggedosisen sammen med sitronskallet. Fyll røra i smurt og strødd form - ca. 20 cm i diameter. Stek kaka ved 170 grader i ca. 30 minutter. Visp kremfløten. Bland i lime og sukker og smak til. Del jordbærene og bland de i halvparten av kremen. Del kaka i 3 eller 4 lag. Fyll jordbærkremen mellom lagene. Dekk kaka med resten av kremen og pynt med limebåter og jordbær.
|
Kilde: ho Wenche |
|