Tilbake

Lime- og jordbærkake

Ingredienser  
3 store egg
100 g farin
70 g hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
finrevet skall av en sitron

Fyll og pynt:
5 dl kremfløte
saft og finrevet skall av 3 lime
3 ss sukker
1 kurv jordbær (500 g)
limebåter og jordbær til pynt
Slik gjør du
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det lett i eggedosisen sammen med sitronskallet. Fyll røra i smurt og strødd form - ca. 20 cm i diameter. Stek kaka ved 170 grader i ca. 30 minutter. Visp kremfløten. Bland i lime og sukker og smak til. Del jordbærene og bland de i halvparten av kremen. Del kaka i 3 eller 4 lag. Fyll jordbærkremen mellom lagene. Dekk kaka med resten av kremen og pynt med limebåter og jordbær.
Kilde: ho Wenche