Othellokake |
|
Denne kaka består av sukkerbrødbunner og makronbunn lagt sammen med en fin krem. Litt tidkrevende, men nydelig !
|
Ingredienser |
Bilde |
Sukkerbrød: 3 egg 1 1/4 dl sukker 1 1/4 dl hvetemel 3/4 dl potetmel 1 1/4 ts bakepulver
Makronbunn: 200 g malte mandler 175 g melis 2 eggehviter
Fyll: 3 plater gelatin 1/2 liter matfløte 2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang 3 eggeplommer 3 ss sukker 1 ss maisennamel portvin eller sherry 2,5 dl kremfløte
Pynt: 100 g kokesjokolade 2-300 g marsipan pisket fløte
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt på det tørre. Vend det forsiktig inn. Ha røra i en godt smurt springform, 22 cm. Stek nederst ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl og del i to bunner.
Bland malte mandler og melis, vend inn stivpiskede eggehviter. Hell røra i godt smurt rund form, 22 cm. Stek nederst ved 200 grader i ca. 20 minutter, til gyllen farge. Avkjøl.
Bløt gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte og oppsplittet vaniljestang. Pisk eggeplommer, sukker og maisena sammen. Pisk litt av den kokende fløten i eggene og hell tilbake i gryta. Gi kremen et oppkok. Ta gryta av varmen, klem vannet av gelatinen og smelt den direkte i den varme kremen. La kremen bli kald. Pisk kremfløten stiv og bland i den kalde kremen. Legg de tre bunnene lagvis (makronbunnen i midten) med krem mellom. Makronbunnen dynkes med sherry/portvin først.Smelt sjokoladen i vannbad og fordel over den øverste bunnen. Kjevle marsipanen tynt ut og skjær et band som er 1- 1 1/2 cm høyere enn kaka. Form det rundt kaka og bøy det litt innover. Pynt med krem rundt.
|
Kilde: ho Wenche |
|