Sjokoladepai med jordbær |
|
Moussen kan lages av hvit eller mørk sjokolade.
Den kan også byttes ut med vaniljekrem og fløtekrem.
|
Ingredienser |
Bilde |
Paideig: 2 1/2 dl hvetemel 125 g smør 2 ss sukker
Sjokolademousse: 1 plate gelatin 150 g hvit sjokolade 2 1/2 dl kremfløte 2 store eggehviter 1 ss sitronsaft 3/4 dl sukker
Pynt: 1 kurv jordbær
|
|
|
Slik gjør du |
Bland raskt sammen til paideig. Trykk den ut i form (24 cm), med avtagbar kant. La deigen stå kaldt 1 time. Prikk deigen med en gaffel, stek bunnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Avkjøl bunnen. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finhakk sjokoladen. Kok opp 1 dl kremfløte, ta kjelen av varmen og bland i sjokoladen. Visp til en glatt krem med visp eller stavmikser. Ta opp gelatinen, rør den inn i den varme kremen til den er oppløst. Avkjøl kremen til romtemp. (20 grader). Visp resten av fløten til en ikke for hard krem, vend den i sjokoladekremen. Visp eggehvitene med sitronsaft og tredjeparten av sukkeret til marengs. Tilsett resten av sukkeret, litt om gangen, til stiv marengs, det tar litt tid. Vend marengsen ned i sjokoladekremen. Bre moussen utover paibunnen og pynt med jordbær.
|
Kilde: ho Wenche |
|