Tilbake

Sirupssnipper for diabetikere

Ingredienser  
70 g smør
1 dl melk
140 g diasukker
1 egg
1 ts hornsalt
1/4 ts malt pepper
ca. 400 g hvetemel
(eller litt mindre, dersom deigen skal stå over natta)
noen dråper sukkerkulør
halve mandler
evt. eggehvite
Slik gjør du
Smelt smøret. Tilsett melk, diasukker og avkjøl blandingen. Ha i sammenvispet egg og bland inn mel med hornsalt og krydder. Ta av 1/3 av deigen, elt den med noen dråper sukkerkulør. Elt den inn i resten av deigen, så den blir pent brun. La evt. deigen stå kjølig noen timer eller til neste dag. Kjevle deigen tynt ut, skjær snipper, legg de på ovnsbrett. Trykk på en halv mandel på hver snipp. Fest den evt. med litt eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ca. 5 minutter ved 200 grader.
Spesielle egenskaper
Sukkerfri
Kilde: ho Wenche