Sirupssnipper for diabetikere |
|
|
Ingredienser |
|
70 g smør 1 dl melk 140 g diasukker 1 egg 1 ts hornsalt 1/4 ts malt pepper ca. 400 g hvetemel (eller litt mindre, dersom deigen skal stå over natta) noen dråper sukkerkulør halve mandler evt. eggehvite
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret. Tilsett melk, diasukker og avkjøl blandingen. Ha i sammenvispet egg og bland inn mel med hornsalt og krydder. Ta av 1/3 av deigen, elt den med noen dråper sukkerkulør. Elt den inn i resten av deigen, så den blir pent brun. La evt. deigen stå kjølig noen timer eller til neste dag. Kjevle deigen tynt ut, skjær snipper, legg de på ovnsbrett. Trykk på en halv mandel på hver snipp. Fest den evt. med litt eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ca. 5 minutter ved 200 grader.
|
Spesielle egenskaper |
Sukkerfri |
Kilde: ho Wenche |
|